ANUNT IMPORTANT!

Am mutat majoritatea postarilor de pe blog pe platforma wordpress pentru o vizualizare mai practica!
VA ASTEPTAM PENTRU NOI POSTARI, CURSURI AICI: NOUL BLOG

joi, 27 ianuarie 2011

UNDE CURGE APA DE PE CASA?

Una din cele mai penibile situatii reglementata juridic este si aceasta: unde are voie sa curga apa de pe streasina.

Aceasta situatie este stipulata in articolul 615 din Codul Civil unde legiuitorul atrage atentia ca orice proprietar este obligat sa-si faca streasina casei sale in asa fel incat apele rezultate din ploi sa se scurga pe terenul sau, si nu in strada sau pe terenul vecinului sau.

Legea mai impune ca proprietarul casei cu streasina sa efectueze un trotuar- pavaj pentru a se proteja temelia de infiltrare a apei, in cazul in care lipsesc jgheaburile de colectare a apei provenite din ploaie.

De asemenea, daca proprietarul fondului vecin refuza mutarea streasinei, cel interesat va putea va putea cere justitiei sa-l oblige la mutarea streasinei, iar in caz de refuz, va putea cere sa execute el lucrarea pe cheltuiala celui care avea obligatia sa faca aceasta (art. 1077 C. Civil).

Desigur, aceasta reglementare a aparut dupa unele precedente . Este o chestiune de logica si de bun-simt faptul de a-ti face casa in asa fel incat sa nu-l deranjezi pe vecinul. Dar, cum sunt tot felul de oameni (care au pica pe vecina/vecinul), vom gasi si astazi astfel de procese pentru lucruri de nimic.

PENTRU NOROCOSII DIN CAPITALA!!!

Daca esti interesat sa faci practica intr-un cabinet de avocatura...da click pe titlu si linkul te va trimite pe eJobs. Acolo vei afla mai multe detalii!
Pentru norocosii care sunt studenti in capitala...LA DREPT.

CASTIGA BANI DIN CLICK !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...