ANUNT IMPORTANT!

Am mutat majoritatea postarilor de pe blog pe platforma wordpress pentru o vizualizare mai practica!
VA ASTEPTAM PENTRU NOI POSTARI, CURSURI AICI: NOUL BLOG

miercuri, 2 februarie 2011

CE-I IN CAP E SI PE-AFARA (zic unii...)

„Studiile au aratat ca dintre toate lucrurile pentru care ne ingrijoram in viata : 87% nu se petrec, 7% se petrec cu adevarat, 6 % vor avea o oarecare influenta asupra rezultatului.

Asta inseamna ca majoritatea lucrurilor din viata pentru care va ingrijorati nu se vor petrece si ca nu aveti controlul sau controlati in mica masura putinele lucruri care se petrec cu adevarat. Deci nu merita sa va ingrijorati pentru lucrurile de care va temeti.

Abordati frica evaluand semnificatia ei exacta : falsa, dovedita, aparenta sau reala.

Frica nu este altceva decat o reactie fizica fata de consecintele nedorite la care va ganditi. Majoritatea ingrijorarilor voastre nu se vor materializa, deci ele nu sunt decat dovezi false, aparent reale.

Nu va ganditi niciodata la ceva ce nu vreti sa se intample. Ganditi-va numai la ce vreti sa se intample, indiferent de rezultatul unei situatii. De obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit.”

ALLAN & BARBARA PEASE – „ABILITATI DE COMUNICARE”, traducere din limba engleza de SANDA ARONESCU, editura CURTEA VECHE, Bucuresti, 2007

Sfaturile de sus se pot aplica si in timpul sesiunii, daca esti stresat sau daca ti-e frica de un anumit rezultat la un examen care va veni. Orice student stie ca nu poate fi pregatit suficient nici dupa ce a sustinut examenul, de aceea este necesara o stare de spirit cat mai pozitiva in aceasta perioada.

Recunosc ca eu nu reusesc sa fiu chiar atat de optimist pe cat ar trebui cand ma gandesc la urmatoarele examene, dar (vedeti si voi) macar incerc sa citesc si sa aud sfaturi motivante.

Si pentru ca „de obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit”, cred ca merita sa ne gandim(pana la proba contrarie…) ca vom trece de aceasta sesiune fara restante si cu note acceptabile.

STUDENTII DE LA DREPT SUNT CA MANCAREA

Cei mai multi, cand aud despre tine ca esti student la drept imediat sar cu exclamatia : „ooo, domnu’ avocat !!! ”. De fapt, a fi student la drept nu echivaleaza nici macar un pic cu notiunea de „avocat”, „notar”, „judecator” sau „procuror”.

Studentii de la drept sunt de mai multe feluri (la fel ca mancarea – felul 1, felul 2…):

Poti fi student la drept si sa nu termini facultatea din varii motive. In cazul asta nici macar nu se poate pune in discutie unul din cazurile de mai sus.

Poti fi student la drept si sa termini facultatea…dar sa ai niste cunostinte juridice reduse si nici macar un tatic membru al vreunui barou. Asta se cheama din partea ta lipsa de inspiratie in alegerea facultatii. Sau mai bine – lipsa de inspiratie atunci cand ai ales sa te inscrii la o facultate.

Poti fi student la drept, sa termini facultatea, sa fii doxat, sa fii un absolvent eminent, mare scula pe bascula. Asta este o prima conditie daca te gandesti la avocatura. Dar sansele sunt minime daca nu ai „un inger” protector care sa „iti indrume pasii spre aceasta profesie demna”. (exceptiile intaresc regula, desigur…)

Poti fi student la drept, usor motivat in ceea ce faci, sustinut si impins de la spate…uneori…si termini facultatea. Poti sa te gandesti la avocatura numai in cazul in care crezi ca esti in stare de mai mult. Asta nu inseamna ca dorinta ti se va indeplini.

Poti fi student la drept, sa termini facultatea, sa fii bun, bun, bun…sa simti ca avocatura este pentru tine. Pe langa asta, una din mamicile tale sau unul din tatii tai sunt buni…parinti si vor avea grija de tine, odorul lor PREA iubit…in cazul asta, nici nu trebuie sa te gandesti tu la viitoarea ta profesie! CARPEM DIEM si vezi ce-a mai rezolvat taticu’ !

…si va las pe voi sa continuati lista…

ACTIUNEA IN REVENDICARE

BIBLIOGRAFIE:

Este acea actiune reala prin care proprietarul care a pierdut posesia unui bun solicita restituirea acestuia de la posesorul neproprietar. Actiunea in revendicare este actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar. Ea este cel mai energic mod de aparare a dreptului de proprietate, deoarece titularul sau, pe langa recunoasterea dreptului, pretinde si restituirea acesuia.
Pe langa restituirea bunului, prin aceasta actiune se mai pot cere si despagubiri care sa acopere prejudiciul efectiv cauzat.
Codul civil nu reglementeaza expres actiunea in revendicare , aceasta fiind consacrata in cateva dispozitii cuprinse in amintitul act normativ. Astfel, se stabileste ca cel care a pierdut sau i s-a furat un lucru poate sa il revendice in decurs de trei ani.
CARACTERELE ACTIUNII N REVENDICARE

Actiune reala – rezulta din faptul ca actiunea in revendicare poate fi formulata impotriva oricarei persoane care incalca dreptul de proprietate al celui care o formuleaza; caracterul real al dreptului de proprietate iradiaza si caracterul actiunii create pentru apararea sa;

Actiune petitorie – aceasta actiune pune in discutie insusi dreptul de proprietate al partilor litigante asupra bunului. Reclamantul care formuleaza actiunea in revendicare trebuie sa faca dovada ca este proprietarul bunului revendicat, astfel ca, daca o fac, paraul va fi obligat la restituirea bunului in litigiu. Desi prin actiunea in revendicare se tinde sa se stabileasca direct existenta dreptului de proprietate al reclamentului, ea are ca efect indirect redobandirea posesiei ca o consecinta a recunoasterii dreptului de proprietate.

Actiune imprescriptibila sub aspect extinctiv – rezulta din caracterul perpetuu al dreptului de proprietate. Imprescriptibilitatea actiunii in revendicare se refera atat la actiunile imobiliare cat si la cele mobiliare. Daca bunul imobil s-a aflat in posesia altei persoane, in conditiile cerute de lege, actiunii in revendicare i se poate opune exceptia dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune si, ca atare, actiunea in revendicare nu mai poate fi admisa pentru ca dreptul de proprietate al proprietarului initial s-a stins concomitent cu nasterea lui in patrimoniul uzucapantului. In aceeasi situatie ne aflam si atunci cand un bun mobil a fost dobandit prin posesia de buna-credinta.

CASTIGA BANI DIN CLICK !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...