ANUNT IMPORTANT!

Am mutat majoritatea postarilor de pe blog pe platforma wordpress pentru o vizualizare mai practica!
VA ASTEPTAM PENTRU NOI POSTARI, CURSURI AICI: NOUL BLOG

marți, 17 mai 2011

CRIME ŞI DELICTE PRIVIND VIAŢA SEXUALĂ



Crimele şi delictele privind viaţa sexuală sunt prevăzute în Noul Cod Penal, valabil de la .... 1 septembrie 2008 ???


· VIOLUL (art.217)


· SEDUCŢIA (art.219)

· PERVERSIUNEA SEXUALĂ (art. 220)

· CORUPŢIA SEXUALĂ (art. 221)

· INCESTUL (art. 222)

· HĂRŢUIREA SEXUALĂ (art. 223)



VIOLUL


- CODUL PENAL NOU:

Art. 217. - (1) Actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa, se pedepseşte cu închisoare strictă de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi dacă:

a) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună;

b) victima se afla în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;

c) victima este un membru de familie;

d) victima era un minor care nu împlinise vârsta de 15 ani;

e) s-a cauzat victimei o vătămare gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

(3) Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este detenţiunea severă de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Ce trebuie să cunoaşteţi referitor la martorul în procesul civil:

Ce trebuie să cunoaşteţi referitor la
martorul în procesul civil:
1. Dacă v-aţi gândit să vă dovediţi pretenţiile şi să vă faceţi apărările folosind proba cu martori sau aţi fost numit ca martor într-un proces, trebuie să cunoaşteţi următoarele informaţii: Astfel, martorii trebuie să fie persoane care nu au vreun interes în acel litigiu.
Ei trebuie să se prezinte în faţa instanţei de judecată să dea declaraţie întrucât probele, de regulă, trebuie administrate nemijlocit.
Dacă v-aţi gândit că puteţi să consemnaţi aspectele ce le-ar putea declara un martor şi care ar putea să conducă la rezolvarea litigiului şi să trimiteţi instanţei această declaraţie, trebuie să ştiţi că efortul este inutil. Chiar dacă declaraţia o înaintaţi în formă autentică aceasta nu are valoare probatorie decât în cazuri de excepţie, când un text de lege stabileşte

Cererea de chemare în judecată

Cererea de chemare în judecată


Ce trebuie să cunoaşteţi referitor la cererea de chemare în judecată?


Orice persoană care pretinde recunoaşterea unui drept trebuie să se adreseze instanţei de judecată.

În acest sens, trebuie să depuneţi o cerere de chemare în judecată la instanţa competentă să judece pricina (judecătorie, tribunal specializat, tribunal, curtea de apel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie).


1. Cererea de chemare în judecată:

Cererea trebuie să cuprindă datele personale şi de identificare ale dumneavoastră şi ale persoanei pe care o chemaţi în judecată cara se referă la: nume, prenume, domiciliu sau reşedinţă, iar pentru persoanele juridice, numărul de înmatriculare la Registrul Comerţului, codul fiscal

Dreptul familiei. Bunurile comune, impartire, bunuri proprii administrare, folosinta, dispozitie, locuinta, terenuri, constructii, venituri, concubini

Dreptul familiei. Bunurile comune, impartire, bunuri proprii administrare, folosinta, dispozitie, locuinta, terenuri, constructii, venituri, concubini




Împartirea bunurilor comune, în timpul casatoriei, se poate face la cererea oricaruia dintre soti sau la cererea creditorilor personali ai oricaruia dintre soti. Potrivit art. 36 din C. fam. alin. 2, bunurile comune pot fi împartite în timpul casatoriei la cererea oricaruia dintre soti.

Conditii:

Sa existe motive temeinice în acest sens.

Ele sunt apreciate de instanta judecatoreasca ( ex.: abandonarea fortata a domiciliului comun din cauza relelor tratamente; vârsta avansata si starea de boala a unuia din soti).

Împartirea bunurilor comune se face în timpul casatoriei, adica în intervalul cuprins între momentul încheierii casatoriei si momentul în care oricare din soti a introdus o actiune în divort. Daca unul dintre soti a intentat actiunea de divort, partajul are loc în cadrul acestei actiuni conform art. 36 alin. 1, ceea ce nu mai justifica introducerea actiunii conform alin. 2.

CASTIGA BANI DIN CLICK !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...