ANUNT IMPORTANT!

Am mutat majoritatea postarilor de pe blog pe platforma wordpress pentru o vizualizare mai practica!
VA ASTEPTAM PENTRU NOI POSTARI, CURSURI AICI: NOUL BLOG

miercuri, 23 martie 2011

SPETE - DREPT CIVIL - REZOLUTIUNEA JUDICIARA

DREPT CIVIL, SEMINAR
Spete,22 martie, prof. Bularca, ora 18:55

SPETA 1
A i-a formulat lui B o comanda pentru realizarea unor matrite metalice la un pret ce urmeaza a fi stabilit de B dupa ce acesta va analiza proiectul pe care i l-a transmis. Ulterior, B i-a transmis prin fax lui A toate datele necesare incheierii contractului constand in pret, modalitate de plata, durata efectuarii lucrarii, transportul pieselor, etc. si i-a solicitat lui A sa-i transmita dovada achitarii unui avans de 30% din valoarea pieselor.
A a achitat avansul iar B a inceput executarea matritelor, insa acestea au fost finalizate cu mult peste durata de timp stabilita de parti. A, constatand ca B nu i-a livrat  matritele la termenul stabilit, a comandat si executat aceste matrite incheind un alt contract avand acelasi obiect, cu producatorul C.
A l-a actionat in judecata pe B solicitand rezolutiunea contractului incheiat si obligarea lui B la restituirea sumei de bani platita cu titlu de avans. B a formulat o cerere reconventionala impotriva lui A, solicitand obligarea lui A sa-i ridice matritele si obligarea la
plata diferentei de pret.

1.                 Sunteti avocatul lui A. Cum veti motiva actiunea si ce va trebui sa dovediti?
2.                 Sunteti avocatul lui B. Cum veti motiva cererea reconventionala si ce va trebui sa dovediti?
3.                 Unde si cand s-a incheiat contractul?
4.                 Daca ati fi judecatorul cauzei, ce solutie ati pronunta?


SPETA 2
 A incheie un contract cu B prin care B s-a obligat sa intocmeasca un proiect de edificare a unei constructii. Partile au convenit ca pretul lucrarii este de 7000 de euro, iar A s-a obligat sa achite un avans de 1500 de euro la semnarea contractului. A a achitat numai 1000 de euro cu titlu de avans, iar B a achitat (a intocmit) proiectul. In timpul edificarii constructiei s-a constatat ca proiectul nu indeplineste cerintele privind disciplina in constructii, conform prevedrilor Legii 10/1995. Ulterior, A, in temeiul unei clauze contractuale potrivit careia poate denunta contractul chiar din motive neimputabile lui B, i-a notificat in scris lui B caci considera contractul revocat si nu ii va mai achita diferenta de pret de 6000 de euro. De asemenea, A i-a solicitat lui B sa-i restituie si avansul de 1000 de euro. La scurt interval de timp, A l-a chemat in judecata pe B solicitand obligatia acestuia la plata sumei de 1000 de euro. B s-a aparat in proces, aratand ca si-a indeplinit intocmai obligatiile contractuale si a formulat si o cerere reconventionala prin care a solicitat obligarea lui A la plata sumei de  6000 de euro.
1. Sunteti avocatul lui A. Cum motivati actiunea si ce va trebui sa dovediti?
2. Sunteti avocatul lui B. Cum motivati cererea reconventionala si ce va trebui sa dovediti?
3. Considerati valabila clauza de revocare unilaterala cuprinsa in contract si stabilita in favoarea lui A? De ce?

Niciun comentariu:

CASTIGA BANI DIN CLICK !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...