ANUNT IMPORTANT!
vineri, 10 iunie 2011
miercuri, 1 iunie 2011
TU CE FACI DUPA STUDII?
Urmezi cursurile unei Facultati de Drept si te gandesti ce faci dupa?
Esti interesat de domeniul juridic din Romania?Hai sa aflam impreuna care sunt perspectivele unui tanar jurist impreuna cu practicieni ai dreptului, precum judecatori, avocati, notari, consilieri juridici,arbitri la Curtea de Arbitraj s.a.
telefon: 0767544962
elena.lungu89@yahoo.com
duminică, 29 mai 2011
OFERTA - DREPT CIVIL (PARTEA GENERALA / PERSOANELE) - GABRIEL BOROI
Vand la pret foarte mic „Drept civil - drepturi reale principale” de Ioan Adam
Toti ne dorim carti particularizate. De aceea, iti propun sa-mi cumperi cartea. O sa-mi confirmi ca este particularizata de indata ce vei privi coperta.
Subliniata, mazgalita si desenata (mentionez ca nu mi-am pus amprenta pe toate paginile cartii...) intr-un stil caracteristic puerilitatii unui student la drept din anul II, aceasta carte de Drepturi Reale Principale a domnului Adam te va ajuta sa promovezi examenul din primul semestru (ca subsemnatul care a luat 5). Daca nu-l vei promova, vei avea macar consolarea ca ai studiat dintr-o carte de pe care a invatat cineva care a promovat.
Iti doresc succes la examen!
Te anunt ca pretul cartii este de 50 de lei (in librarii o gasiti cu 65 - 70 - 72 - 71 de lei) pentru baieti si 49 de lei pentru fete!
Ne intalnim la facultate pentru mai multe detalii!
E-mail - petrilaraduemilian@yahoo.com
Telefon: 0747879690
Regula vanzarii este urmatoarea: primul venit, primul servit!
miercuri, 18 mai 2011
OBLIGATIILE PLURALE
marți, 17 mai 2011
CRIME ŞI DELICTE PRIVIND VIAŢA SEXUALĂ
VIOLUL
Ce trebuie să cunoaşteţi referitor la martorul în procesul civil:
Cererea de chemare în judecată
Dreptul familiei. Bunurile comune, impartire, bunuri proprii administrare, folosinta, dispozitie, locuinta, terenuri, constructii, venituri, concubini
luni, 16 mai 2011
Despre „The Law Students' Association” din Brasov
marți, 29 martie 2011
SPETE - DREPT CIVIL - CONTRACT DE INCHIRIERE
SPETE, DREPT CIVIL
LIBERTATEA DE EXPRIMARE
DOMENIUL PUBLIC SI DOMENIUL PRIVAT AL STATULUI SI AL UNITATILOR ADMINISTRATIV – TERITORIALE
vineri, 25 martie 2011
SUBIECTELE DREPTULUI INTERNATIONAL PUBLIC
- capacitatea de a incheia tratate internationale;
- capacitatea de a actiona inaintea instantelor internationale;
- beneficiul privilegiilor si imunitatilor in fata jurisdictiilor nationale;
- STATELE;
- ORGANIZATIILE INTERNATIONALE INTERGUVERNAMENTALE;
joi, 24 martie 2011
SPETE-DREPT CIVIL- CONTRACTE
miercuri, 23 martie 2011
SPETE - DREPT CIVIL - REZOLUTIUNEA JUDICIARA
luni, 21 martie 2011
PROVIZORATUL ISTORIC - o carte care nu are nevoie de prezentare
duminică, 20 martie 2011
PRETESTARE - RATIONAMENT LOGIC
Institutul National al Magistraturii organizeaza o pretestare cu privire la verficarea rationamentului logic.
Succes celor care vor participa. Si...rabdare celor care vor sa participe dar mai au de asteptat (in special colegilor mei...)!
sâmbătă, 19 martie 2011
ACTUL ADMINISTRATIV
vineri, 18 martie 2011
CONTRACTELE ADMINISTRATIVE
joi, 17 martie 2011
IZVOARELE DREPTULUI INTERNATIONAL PUBLIC (CURS 1 DIP)
- Conventiile internationale generale sau particulare care stabilesc reguli recunoscute de statele aflate in litigiu;
- Cutuma internationala – ca dovada a practicii generale a statelor, acceptata de acestea ca drept;
- Principiile generale de drept – recunoscute de natiuni;
- Hotararile judecatoresti si doctrina celor mai recunoscuti specialisti, in anumite situatii, acestea insa ca mijloace auxiliare de determinare a normelor de drept.
miercuri, 16 martie 2011
SPETA DREPT CIVIL 1- OBLIGATIE DIN ANTECONTRACT, 2- CONTRACT DE INCHIRIERE
ELSA ROMANIA - ASOCIATIA EUROPEANA A STUDENTILOR IN DREPT
marți, 15 martie 2011
SPETA DREPT CIVIL - OFERTA
TOPUL FACULTATILOR CU CELE MAI BUNE REZULTATE LA EXAMENELE DE ADMITERE INM (2000)
vineri, 11 februarie 2011
SA O DAM PE „DJ-IALA”
miercuri, 2 februarie 2011
CE-I IN CAP E SI PE-AFARA (zic unii...)
Asta inseamna ca majoritatea lucrurilor din viata pentru care va ingrijorati nu se vor petrece si ca nu aveti controlul sau controlati in mica masura putinele lucruri care se petrec cu adevarat. Deci nu merita sa va ingrijorati pentru lucrurile de care va temeti.
Abordati frica evaluand semnificatia ei exacta : falsa, dovedita, aparenta sau reala.
Frica nu este altceva decat o reactie fizica fata de consecintele nedorite la care va ganditi. Majoritatea ingrijorarilor voastre nu se vor materializa, deci ele nu sunt decat dovezi false, aparent reale.
Nu va ganditi niciodata la ceva ce nu vreti sa se intample. Ganditi-va numai la ce vreti sa se intample, indiferent de rezultatul unei situatii. De obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit.”
ALLAN & BARBARA PEASE – „ABILITATI DE COMUNICARE”, traducere din limba engleza de SANDA ARONESCU, editura CURTEA VECHE, Bucuresti, 2007
Sfaturile de sus se pot aplica si in timpul sesiunii, daca esti stresat sau daca ti-e frica de un anumit rezultat la un examen care va veni. Orice student stie ca nu poate fi pregatit suficient nici dupa ce a sustinut examenul, de aceea este necesara o stare de spirit cat mai pozitiva in aceasta perioada.
Recunosc ca eu nu reusesc sa fiu chiar atat de optimist pe cat ar trebui cand ma gandesc la urmatoarele examene, dar (vedeti si voi) macar incerc sa citesc si sa aud sfaturi motivante.
Si pentru ca „de obicei va veti alege cu lucrurile la care v-ati gandit”, cred ca merita sa ne gandim(pana la proba contrarie…) ca vom trece de aceasta sesiune fara restante si cu note acceptabile.
STUDENTII DE LA DREPT SUNT CA MANCAREA
Cei mai multi, cand aud despre tine ca esti student la drept imediat sar cu exclamatia : „ooo, domnu’ avocat !!! ”. De fapt, a fi student la drept nu echivaleaza nici macar un pic cu notiunea de „avocat”, „notar”, „judecator” sau „procuror”.
Studentii de la drept sunt de mai multe feluri (la fel ca mancarea – felul 1, felul 2…):
Poti fi student la drept si sa nu termini facultatea din varii motive. In cazul asta nici macar nu se poate pune in discutie unul din cazurile de mai sus.
Poti fi student la drept si sa termini facultatea…dar sa ai niste cunostinte juridice reduse si nici macar un tatic membru al vreunui barou. Asta se cheama din partea ta lipsa de inspiratie in alegerea facultatii. Sau mai bine – lipsa de inspiratie atunci cand ai ales sa te inscrii la o facultate.
Poti fi student la drept, sa termini facultatea, sa fii doxat, sa fii un absolvent eminent, mare scula pe bascula. Asta este o prima conditie daca te gandesti la avocatura. Dar sansele sunt minime daca nu ai „un inger” protector care sa „iti indrume pasii spre aceasta profesie demna”. (exceptiile intaresc regula, desigur…)
Poti fi student la drept, usor motivat in ceea ce faci, sustinut si impins de la spate…uneori…si termini facultatea. Poti sa te gandesti la avocatura numai in cazul in care crezi ca esti in stare de mai mult. Asta nu inseamna ca dorinta ti se va indeplini.
Poti fi student la drept, sa termini facultatea, sa fii bun, bun, bun…sa simti ca avocatura este pentru tine. Pe langa asta, una din mamicile tale sau unul din tatii tai sunt buni…parinti si vor avea grija de tine, odorul lor PREA iubit…in cazul asta, nici nu trebuie sa te gandesti tu la viitoarea ta profesie! CARPEM DIEM si vezi ce-a mai rezolvat taticu’ !
…si va las pe voi sa continuati lista…
ACTIUNEA IN REVENDICARE
marți, 1 februarie 2011
DE CE SA FII STUDENT LA DREPT…
- Ai toate sansele sa fie mandri bunicii tai de tine (daca nu mai ai bunici...gasesti tu o matusa, ceva);
- Te simti important…mai ales atunci cand stai la inceputul anului la rand ca sa-ti platesti rata de inceput din taxa facultatii;
- Daca fumezi, holurile facultatii sunt niste fumoare potrivite…tragi in tine mai cu pofta atunci cand fumezi langa un afis pe care scrie : „FUMATUL INTERZIS”;
- Daca, din intamplare, participi la cursuri…si vrei sa nu ratezi niciunul…stai linistit…sunt programate in asa fel incat (dupa o saptamana) sa-ti spui in gand: „Nu mai merg la cursul asta…mai bine invat acasa…”;
- Daca visezi ca profesorii sunt oameni care vor sa te ajute…te vei trezi rapid…70% din profesori nu dau doi bani pe entuziasmul tau…si iti vei spune in gand exact ce ti-ai spus si la punctul 4.
- Daca te consideri un bun, bun, bun orator… si crezi ca dreptul ti se potriveste „ca o manusa” si toti prietenii tai spun ca ai stofa de avocat….du-te la drept…acolo vei gasi toate motivele sa te intrebi: „De ce nu m-am inscris eu la litere, jurnalism,etc.?” sau „De ce nu am plecat eu in strainatate, asa cum au facut unii din prietenii mei?”;
- Dreptul e un domeniu infinit: vei concluziona astfel mai ales dupa ce vei deschide o carte de Drept Civil…
- A fi student la drept e de-a dreptul funny…mai ales in sesiune cand nu stii cu ce curs sa incepi…
- Studentii de la drept invata sa apere intotdeauna dreptatea: ei nu sunt ca altii care nu isi composteaza biletele in autobuzele RAT;
- Si in final, studentul de la drept nu copiaza la examene…nici macar atunci cand e lasat… puteti verifica acest fapt intreband pe cei care lucreaza la xeroxurile din jurul facultatii daca au avut vreodata un client(?) pentru micsorarea formatului cursurilor…de la drept (intrebati !!!);